Hoe kies je nou de juiste vloer voor jouw woning? De juiste vloer kiezen kan verschillen per ruimte in je huis. bestaat je huis uit meerdere verdiepingen, dan kun je kiezen voor andere vloeren op elke verdieping. Of in een appartement voor verschillende type vloeren per ruimte. Wil je graag één geheel, dan kun je het beste kiezen voor een doorlopende vloer in alle ruimtes.

3 Tips voor het kiezen van een nieuwe vloer

1. In welke ruimte komt de vloer te liggen?

Zoals in de inleiding al aangegeven, is het goed om eerst te bepalen of je één dezelfde vloer door je hele woning wenst, of dat je voor verschillende type vloeren in verschillende ruimtes kiest. Bedenk wel dat elke ruimte andere eisen aan de vloer heeft. Zo moet de vloer in het toilet en de badkamer o.a. vochtbestendig zijn.

Daarnaast kan vloerbedekking in de slaapkamer fijn warm en zacht aan de voeten zijn, maar in de woonkamer is dit misschien weer minder praktisch. Kijk dus goed naar de eisen die een bepaalde ruimte aan de vloer stelt bij het kiezen van een nieuwe vloer.

2. Kleur en vorm

De kleur en het motief van de vloer kan veel bepalen in je interieur. Kies bijvoorbeeld niet voor een druk motief in een kleine ruimte of voor een donkere vloer. Dat maakt de ruimte extra klein lijken. Kies voor kleine ruimtes juist voor een lichte kleur vloer. Een licht vloer weerkaatst het licht wat zorgt voor een ruimtelijk effect.

Heb je juist een grote woonkamer of een woon-eetkamer, dan kun je wel voor een wat donkere kleur vloer kiezen. Kies in zo’n geval bijvoorbeeld voor een mooie warme houten kleur. Een wat donkere kleur zorgt dan voor meer geborgenheid, sfeer en warmte. Zorg dan wel voor een lichte kleur op de muren.