Wie ziet zichzelf niet lekker wegkruipen onder een dekentje op de bank, kijkend naar de spelende vlammen en luisterend naar het knisperende geluid van het hout wanneer de open haard brandt? Dát wordt ook wel het ultieme geluk, of hét voorbeeld van een romantische avond genoemd. En dit is nou net de reden waarom mensen van de open haard in huis houden.

Romantische avonden zoals in de film

In films zie je vaak de romantische scene terugkomen waarin een stel een glas wijn drinkt voor de open haard. Het is de open haard die op dat moment de sfeer maakt. Net zoals de ondergaande zon voor de sfeer zorgt wanneer je met je geliefde naar de horizon kijkt. Zo’n moment wordt opeens een stuk minder romantische wanneer je dit om 12 uur ’s middags zou doen. En een glas wijn drinken met z’n 2-en voor de radiator is ook een stuk minder sfeervol…

 

Naast de romantiek die een open haard met zich meebrengt, zorgt deze ook voor warmte. En deze warmte zorgt weer voor besparing op de energiekosten. Kortom een win-win situatie: gezellig voor de woonkamer én voor de portemonnee.

Een avondje bij de open haard

Wat maakt een avondje bij de open haard dan compleet? Zorg in ieder geval voor een knusse zithoek, waar je lekker comfortabel kunt zitten/liggen. Je wilt natuurlijk vanaf jouw plekje op de bank uitzicht hebben op de dansende vlammen. Vergeet het kleedje niet, zodat je die lekker over je heen kunt leggen wanneer je bijna in slaap dreigt te vallen.

Explore More

3 Tips voor een huis met schone lucht!

January 7, 2020 0 Comments 0 tags

Niets is fijner dan een fris en schoon huis. Zodra het maar even kan zet ik thuis dan ook de ramen en balkondeuren open voor wat frisse lucht in mijn

Nieuwe tegels nodig?

November 30, 2020 0 Comments 0 tags

Ga je binnenkort verhuizen of je huis verbouwen? Natuursteen tegels kunnen een grote verandering in het interieur teweeg brengen. Deze tegels kunnen niet alleen binnen in verschillende ruimtes worden gebruikt,

Welke vloer moet je kiezen? Hier moet je aan denken

September 7, 2020 0 Comments 0 tags

Hoe kies je nou de juiste vloer voor jouw woning? De juiste vloer kiezen kan verschillen per ruimte in je huis. bestaat je huis uit meerdere verdiepingen, dan kun je