Wie ziet zichzelf niet lekker wegkruipen onder een dekentje op de bank, kijkend naar de spelende vlammen en luisterend naar het knisperende geluid van het hout wanneer de open haard brandt? Dát wordt ook wel het ultieme geluk, of hét voorbeeld van een romantische avond genoemd. En dit is nou net de reden waarom mensen van de open haard in huis houden.

Romantische avonden zoals in de film

In films zie je vaak de romantische scene terugkomen waarin een stel een glas wijn drinkt voor de open haard. Het is de open haard die op dat moment de sfeer maakt. Net zoals de ondergaande zon voor de sfeer zorgt wanneer je met je geliefde naar de horizon kijkt. Zo’n moment wordt opeens een stuk minder romantische wanneer je dit om 12 uur ’s middags zou doen. En een glas wijn drinken met z’n 2-en voor de radiator is ook een stuk minder sfeervol…

 

Naast de romantiek die een open haard met zich meebrengt, zorgt deze ook voor warmte. En deze warmte zorgt weer voor besparing op de energiekosten. Kortom een win-win situatie: gezellig voor de woonkamer én voor de portemonnee.

Een avondje bij de open haard

Wat maakt een avondje bij de open haard dan compleet? Zorg in ieder geval voor een knusse zithoek, waar je lekker comfortabel kunt zitten/liggen. Je wilt natuurlijk vanaf jouw plekje op de bank uitzicht hebben op de dansende vlammen. Vergeet het kleedje niet, zodat je die lekker over je heen kunt leggen wanneer je bijna in slaap dreigt te vallen.