Niets is fijner dan een fris en schoon huis. Zodra het maar even kan zet ik thuis dan ook de ramen en balkondeuren open voor wat frisse lucht in mijn huis. Heerlijk het huis laten doorwaaien! Maar door het weer kan dit helaas niet altijd.

3 Tips voor een fris huis!

Tip 1: Zet ramen/deuren tegen elkaar open

Wanneer je ramen of deuren tegen elkaar openzet, kan het lekker doorwaaien in huis. De lucht kan zich verversen en je huis ruikt weer helemaal fris. Soms waait het te hard om ramen en/of deuren tegen elkaar open te kunnen zetten. Zelf gebruik ik sowieso altijd een deurstopper om te voorkomen dat de deur plots dichtslaat. Die gebruik ik trouwens sinds het mij overkomen is dat een houten deur zo hard dichtsloeg door de wind dat deze compleet door midden barste… Oeps!

Het is ook niet nodig om de ramen en deuren de hele dag tegen elkaar open te zetten, een half uurtje per dag is al voldoende om je huis weer lekker fris te laten ruiken. En is het mooi weer, profiteer er dan van en zet de ramen en deuren wat langer open.

Tip 2: Laat je natte was niet binnen drogen

Je natte was binnen ophangen zorgt voor extra vocht in je huis. Dit kan in de muren gaan trekken, wat voor schimmel kan zorgen, wat weer gevaarlijk is voor je gezondheid. Voornamelijk voor mensen met astma en mensen met een zwak immuunsysteem is dit gevaarlijk. Wist je dat een lading natte was ongeveer 2 liter water bevat?

Natte was droogt daarnaast ook minder goed in een gesloten ruimte. Heb je geen andere optie dan je natte was in huis drogen? Kies dan voor een ruimte die goed geventileerd kan worden. Heb je niet voldoende ramen en of deuren die tegen elkaar open gezet kunnen worden, zodat het doorwaait? Gebruik dan een ventilator roosters daar waar mogelijk. Op die manier zorg je dat er altijd frisse lucht binnenkomt.

Tip 3: Planten!

Planten zijn een goede én natuurlijke manier om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Dus een goede reden om meer planten in je woonkamer en slaapkamer te zetten. En een goede reden om regelmatig verse bloemen op tafel te zetten. En die ruiken natuurlijk ook nog eens lekker!

Explore More

Waarom mensen houden van de open haard in huis

Wie ziet zichzelf niet lekker wegkruipen onder een dekentje op de bank, kijkend naar de spelende vlammen en luisterend naar het knisperende geluid van het hout wanneer de open haard

Welke vloer moet je kiezen? Hier moet je aan denken

Hoe kies je nou de juiste vloer voor jouw woning? De juiste vloer kiezen kan verschillen per ruimte in je huis. bestaat je huis uit meerdere verdiepingen, dan kun je

Nieuwe tegels nodig?

Ga je binnenkort verhuizen of je huis verbouwen? Natuursteen tegels kunnen een grote verandering in het interieur teweeg brengen. Deze tegels kunnen niet alleen binnen in verschillende ruimtes worden gebruikt,